Udstilling - sommeren 2024

Mellem barmhjertighed
og krig

Fra den 2. juni til den 11. august er der i kirkens dormitorie udstillet 56 tryk af den anerkendte franske kunstner, George Rouault (1871 - 1958). Værkerne er udlånt til Refugiet af Ny Carlsberg Fondet og anses for at være en af de største kunstneriske bedrifter i første halvdel af det 20. århundrede.

Serien er påbegyndt i årene efter 1. Verdenskrig, og derfor er motiverne sørgeligt aktuelle også i dag. De udspiller sig i spændingen mellem krig og barmhjertighed - “Guerre et Miserere”, kaldte Rouault serien.

Kunstneren har skrevet en introduktion til værkerne, som du kan læse i udstillingsrummet og som sammen med titlerne på værkerne åbner en dør i et dystert univers til både håb, humor og underfundighed. Kom og oplev stor kunst i Dormitoriet i Løgumkloster Kirke.

Udstillingen løber til den 11. august, den er åben i kirkens åbningstid og gratis.

Udstillinger i Løgumkloster

I kirkens klostersal, der er munkenes gamle sovesal, arrangeres der henover året forskellige udstillinger. Disse arrangeres af et tværgående udstillingsudvalg, som nøje udvælger et bredt udsnit af knust, som besøgende kan komme og opleve.

Udstillingerne er gratis at se og kan opleves i kirkens åbningstid fra 10-17.