Tal med din præst

Når livet gør ondt, er det vigtigt ikke at gå med problemerne selv. Hvis du mangler nogen at dele dine bekymringer med, lytter folkekirkens præster gerne.

Tal om det, du har brug for

Ingen problemer er for små eller for store at tale om, og du behøver ikke at tro på Gud for at tale med præsten. Du er naturligvis velkommen til at tale om tro, men samtalen tager udgangspunkt i det, der fylder hos dig.

Tit handler sjælesorgssamtaler om eksistentielle emner – for eksempel ensomhed, sorg, håbløshed, frygt, identitetskrise eller tvivl. Det kan også handle om et knust hjerte, familiekonflikter, mobning, præstationsangst, følelsen af meningsløshed eller følelsen af ikke at være god nok. Der findes ikke ”rigtige” eller ”forkerte” emner at tale om.

Sådan foregår en sjælesorgssamtale

Du fortæller din historie til præsten, som lytter og stiller opklarende spørgsmål. Der er ikke noget, I skal nå frem til – du skal bare fortælle.

Du får en samtale med et menneske, som er vant til at tale med andre mennesker, lytter og tager dig alvorligt. Præsten kan også kaste nyt lys på det, du tumler med. Der er ting, der falder på plads, når man fortæller sin historie til en, der gerne vil lytte til den.

Sådan gør du

For at få sjælesorg, skal du bare henvende dig til en præst, der er ansat i folkekirken. Se kontakt oplysninger i info-boksen.

Det koster ikke en krone. Samtalen kan foregå i kirken, hjemme hos dig, på telefonen. Alternativt som chat på Sjælesorg.nu.

Find kontaktoplysninger på den præst, du gerne vil i kontakt med, på siden her: Brug for en at tale med?

Tavshedspligt

Præsten har tavshedspligt, og jeres samtale bliver ikke journalført noget sted.

Tekst: Folkekirken.dk (let redigeret)

Kontakt 

Sognepræst Simon Jylov

Storegade 7
6240 Løgumkloster
Telefon: 7474 4747
Mail: Sijy@km.dk